Wat is een milieu activist?

Een milieu activist is iemand die zich inspant voor milieudoelen. Degene zal zeker bijdragen eraan en zich inzetten voor het behoud van alles wat met het milieu te maken heeft. Een milieuactivist is een verdediger van mens en planeet. Een milieu activist blijft trouw aan de strijd en de rechten van de gemeenschap. Een milieu activist vecht voor de gemeenschap.

Een milieu activist strijd voor de mensenrechten en de planeet

Je bent een milieu activist wanneer je strijd voor de mensenrechten en de planeet. Dan wordt deze term gebruikt. Een milieu activist is iemand die opstaat voor de rechtvaardigheid en de waardigheid die mensen verdienen. Het zijn moedige mensen die opkomen voor de mensen maar ook voor de planeet. De milieu activisten kunnen niet tegen onrecht en zullen altijd vechten op het recht van leven.

Een milieuactivist zal vechten om milieudoelen maar ook zijn ze mensenrechtenverdedigers. Ze zullen ook strijden om het recht op leven. Zaken zoals gezondheid, het land, het water, de huisvesting en de sanitaire voorzieningen zal hun gevecht worden wanneer dat dreigt te verwaarlozen. Een milieu activist houdt de mond niet en komt op voor iedereen.

Wat doet een milieu activist?

Een milieu activist houdt zich met veel zaken bezig. Niet alleen de leiders zullen opkomen voor de rechten van de gemeenschap. Er zijn ook mensen die uit de lokale bevolking komen en gaan strijden tegen het onrecht. Een milieu activist beschermt de bossen tegen vervuiling en vernieling. Ze beschermen hun huis en die van de gemeenschap.

Een milieu activist houdt zich bezig met het water en het land en alles eromheen. De milieuactivist houdt ook de luchtkwaliteit in de gaten. Als dit niet goed loopt zal een milieu activist daarvoor strijden. Een milieu activist ziet het als taak om staten en bedrijven ter verantwoording te roepen wanneer ze de rechten schenden.

Een milieu activist zijn is niet zonder risico

Het werk van een milieu activist is niet zonder risico. Het kan soms veel risico met zich meebrengen. Een milieu activist loopt het risico wanneer machthebbers denken ermee weg te komen. Deze machthebbers zullen lasteren en aanvallen en zelfs criminaliseren. De machthebbers zullen iemand doden wanneer ze zich in het nauw gedreven voelen. Een milieu activist loopt altijd risico. Als volk is het belangrijk om solidariteit te tonen want ze zetten veel op het spel voor het volk en de planeet.